Over Heleen

Waarom ik deze blog begon

Ik ben Heleen, 44 jaar oud, 20 jaar getrouwd. Samen hebben we 2 dochters van 17 en 13 jaar.

In 2015 begon ik met het schrijven van een blog, nadat ik hoorde dat ik kanker had. Schrijven hierover hielp me de dingen op een rijtje te krijgen en te verwerken. Ook was het een handige manier om mensen die dat fijn vinden op de hoogte te houden hoe het gaat met mij en ons gezin.

Na maanden met onderzoeken en verschillende diagnoses bleek  uitgezaaide baarmoederkanker te zijn. Uiteindelijk ben ik geopereerd, kreeg ik 6 chemokuren en 23 bestralingen.

Nog steeds schrijf ik over het leven met en na kanker. Het is iets wat onbewust altijd in mijn hoofd zit en aanwezig in ons leven.

Groeiblog

Al een paar jaar vóór ik ziek werd begon ik met mijn blog, maar ik vond het nog eng en deed er weinig mee. Ik heb de naam ‘Groeiblog’ gehouden, omdat ik heb ervaren dat we, ook in en door pijn en moeite, groeien.

Wat ik doe en waarover ik schrijf

Al meer dan 20 jaar werk ik als apothekersassistent, de laatste 10 jaar in een dienstapotheek. Daarnaast vind ik het leuk om met hele andere dingen bezig te zijn en iets te leren. In 2012 begon ik met de 4-jarige cursus ‘Contextueel Pastoraat’ bij de stichting Koinonia. In september 2017 ben ik begonnen met de ETS-Bijbelcursus bij het Evangelisch College.

Ik schrijf nog steeds over groei, familie, relaties, over geloof, kerk en hobby’s zoals Bible Journaling en nog veel meer. Want de gevolgen van kanker beïnvloeden wel mijn leven, maar het is niet het enige waarmee ik me bezig houd gelukkig!

Nieuwe website

Sinds kort heb ik een tweede website over mijn Leven met God en de Bijbel.