/ / Pruik af en pet op

Pruik af en pet op

BAARMOEDERKANKERšŸŽ—
pet

Pruik

Ik heb mijn pruik 3 of 4x opgehad en de laatste keer was een maand terug. Dit warme weer is helemaal het definitieve einde van mijn pruiktijdperk. In huis heb ik niks op mijn hoofd, alleen een mutsje als het koud is of als er visite is. Buitenshuis ben ik blij met mijn petten en muts met klep.
Als je goed kijkt naar de foto zie je dat ze allemaal naar buiten zijn gericht en dat is bewust zo gedaan. De laatste jaren durf ik steeds meer mezelf te zijn en nu geen pruik dragen is voor mij een logisch gevolg van hoe ik nu ben en hoe ik me heb ontwikkeld. Ik zeg erbij ‘voor mij’, want ik besef dat het voor anderen weer een heel ander verhaal kan zijn.

Nep

Ik heb die pruik een paar keer gedragen en ontdekte al snel dat ik dat alleen voor anderen deed, niet voor mezelf. Ik voelde me er niet prettig mee en vond het vreselijk om mezelf te zien in de spiegel met pruik. Het is niet mijn haar, het is nep en het is plastic. Ik hou niet van nep, hou ook niet van kunstplanten bijvoorbeeld en ik ben ook allergisch voor mensen die niet echt zijn. Nou ja… dat laatste vind ik jammer, allergisch klinkt niet zo aardig.
Feit is dat ik geen haar heb. Ik lig daar niet wakker van en schaam me er ook niet voor. Geen pruik dragen, maar een pet of muts met klepje (mijn favoriet) laat meteen de feiten zien en geeft duidelijkheid. Het nodigt soms uit tot een gesprek, waarbij ik soms mensen die schrikken maar een beetje help. Zonder haar, met pet ben ik heerlijk mezelf, dit is gewoon hoe ik nu ben.

20150704_080954-001

One Comment

Geef een reactie