Psalm 23

Psalm 23 Ds Poort

Tas met boeken van mijn ouders

Collages

Mijn vader is pas overleden (zie blog ‘papa’) en ik kreeg dinsdag een tas met boeken die van hem en mijn moeder zijn geweest. Ik had nog geen energie om ernaar te kijken, maar net deed ik een kleine graai in de boeken die bovenop lagen. Hé, een boekje van Ds Poort zag ik liggen. Daar heb ik er zelf meer van, want ik las die altijd graag. Dit is een heel oud boekje uit 1973 en de titel is ‘Prijst Hem in uw Psalmen’. Het is een boek met stukjes over verschillende Psalmen.

Psalm 23

Als eerste ging ik naar Psalm 23 (zie plaatje hierboven) en ik werd weer meteen geboeid door de schrijfstijl van Ds Poort en door wat hij schrijft. Het is nog steeds heel actueel en eigenlijk heb ik er niets aan toe te voegen. Het troost me, de Psalm en wat hij erover schrijft. Het leven met God is niet zonder gebrek en gevaar, maar Hij is erbij in het gevaar. Ook als kanker je treft of iets anders.

Ds Poort kreeg later toen hij ouder was ook kanker en schreef daar drie boekjes over. Ze staan al jaren in mijn kast. Ik heb ze al vaker gelezen maar nog niet sinds ik zelf kanker heb. Ik ga ze binnenkort weer eens opzoeken en wie weet komt er weer een blog uit voort.
‘De Heer is mijn Herder’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: