Rare tijd

coronavirus

Rare tijd

Het is een ‘rare tijd’. De anderhalve meter, geen bezoek, niemand zien en geen knuffels vind ik niet leuk. Mijn schoonmoeder was jarig maar mag geen bezoek ontvangen in het zorgcentrum, dus we feliciteerden haar via de telefoon. Mét beeld dan wel. Tijdens het eten, maar dat kon zij niet zien. Dan had ze vast zoiets gezegd als ‘jongen toch, moet je niet eerst die lekker boontjes eten?’ Want al is mijn man bijna 50, hij blijft haar jongste zoon.

schoonmoeder

Sommige dingen zijn al bijna normaal geworden. Mijn man werkt al meer dan een maand thuis en ik ben gewend aan zijn telefoontjes en conference calls op de achtergrond. Eerlijk gezegd heb ik nu meer idee van wat hij zoal doet op zijn werk de hele dag. De kinderen noemen zijn Engelstalige conference calls ‘gratis vermaak’. Het is ook wel grappig om te horen, maar ik doe het hem niet na. Zelf doen de kinderen trouwens hun online lessen soms vanuit hun bed, appen tegelijkertijd en één keer hoorde ik de oudste haar tandenpoetsen tijdens zo’n les. Alles kan nu.

Apotheek

Zelf ben ik ook weer aan het werk na 4 weken. Het duurde lang voor ik beter was en bleef nog heel lang moe. Ik was blij dat ik weer kon werken, even een andere omgeving en aanspraak van andere mensen. Het werk blijft hetzelfde. In de dienstapotheek is altijd al glas tussen ons en de klant, dus redelijk veilig voor alle virussen en bacteriën. Sommige ‘corona’ maatregelen mogen wat mij betreft wel blijven, bijvoorbeeld ‘maximaal twee klanten tegelijk binnen’. Lekker rustig wel, al verstoort het aantal telefoontjes die rust soms wel.

Lucky

Lucky vind alle extra aandacht prima. Ze zit nu vaker in de tuin en gaat mee fietsen.

fiets

Je ziet verschil, maar het is echt dezelfde hond op de foto’s. De hond mocht wél naar de kapper. Daar ben ik wel jaloers op!

Het haar van mijn man heb ik geschoren, maar daar mag geen foto van geplaatst worden helaas… Het was wel erg grappig om te doen en ik heb in deze rare tijd niet eerder zo gelachen.

Druk met mijn cursus en schrijven

In huis vermaak ik me ook best. Overdag zoeken we vaak onze eigen plek op, ik op de slaapkamer achter mijn bureau. Ik ben druk bezig met mijn cursus en vind dat ook leuk om te doen. Ik maak samenvattingen van de lessen en plaats deze op mijn andere website. Zo leer ik meteen voor het tentamen van juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: