Mijn nieuwe strijkhulp!

strijkdroger

De was en strijk

Een paar maanden geleden was ik de wanhoop nabij, op huishoudelijk gebied in ieder geval… Eens in de 3 à 4 weken heb ik een paar uur hulp in huis, maar de was en strijk moet ik toch wel zelf kunnen vind ik. Dat lukt dus meer niet dan wel en het werd zoveel dat ik er niet meer door zag. Na wat Google’n vond ik via de Nationale Hulpgids iemand die voor me wilde strijken. Ze kwam zelfs binnen een paar dagen al. Snel heb ik alle was gedaan, zodat zij kon strijken. Maar 20 overhemden en bloesjes (de rest strijk ik niet meer) koste wat tijd en ik was bijna €50 armer.

De stapel werd de afgelopen weken weer erg groot en ik wist niet meer wanneer en hoe ik het af moest krijgen. Het is een beetje gȇnant, maar de wc’s waren ook al weken niet schoongemaakt en stofzuigen doe ik ook alleen als er visite komt. Tijd tekort en energie te weinig. Best een beetje zielig wel voor de rest van het gezin.

Strijkdroger

Dit moet toch anders kunnen dacht ik, die mevrouw kan ik niet elke week laten komen. Gisteren zocht ik weer op Google, maar nu naar een of ander apparaat wat kan strijken en toen vond ik dus een strijkdroger! Volgens de ervaringen van anderen zijn de prestaties van het apparaat ‘gemiddeld’. Mijn strijkprestaties zijn ook zeker niet bovengemiddeld, dus veel verschil maakt dat niet. Bij Bol.com kost het ding €68,75. Dat is niet goedkoop, maar ik vond het acceptabel. Bij een andere webwinkel zag ik ‘m een tientje goedkoper, maar ik las allerlei negatieve verhalen over te laat bezorgen en slechte klantenservice enzovoorts. Dat vond ik een goed excuus om hem bij Bol te bestellen, want dan is hij er binnen een dag en ik was erg toe aan hulp.

Dit is hem!

Vandaag is hij bezorgd. Het is een strijkdroger, dus voor was die uit de wasmachine komt. Ik kon niet wachten en heb wat overhemden en shirts in de wasmachine laten spoelen, om hem meteen te kunnen testen.

Dit is gewoon té grappig toch? Ik heb geen aandelen of zo hoor, maar ik ben blij. Nog nooit ben ik zo enthousiast geweest over een huishoudelijk apparaat. Nu nog mijn shirts opvouwen, overhemden op een hangertje en klaar. Oh ja, die wc’s heb ik gisteren schoongemaakt. En wees niet bang, als er iemand op visite komt, maak ik ‘m wel schoon…

15 reacties

 1. Hart tot hart. schreef:

  Geweldig had je je groene bril erbij op ?

 2. Cobie schreef:

  Hey Heleen en rokjes en broeken …of alleen overhemden en truitjes … zou super zijn

 3. Anne Stekhoven schreef:

  Geweldig! Wat ze al niet verzinnen. Wij kregen als huwelijksgeschenk een geavanceerde strijkplank, die vocht kan afzuigen en een bout die er ook bijzonder uitziet. Eén en ander is zo zwaar dat ik het niet zelf kan hanteren maar ik durf het mijn schoonmoeder niet te zeggen…

 4. Olga schreef:

  Super ding, nooit van gehoord of gezien

 5. Haha dit heb ik nog nooit eerder gezien, ik vind het grappig. Ik heb me een robotstofzuiger gekocht. Ook heel handig en we doen het werk nu samen, hij doet de vloer en ik stof de meubels. Heel gezellig zo samen.

 6. Ingrid Liese schreef:

  Hallo Heleen,
  Grappig om te lezen dat je over de strijkhulp schreef, over mij dus. Ik dacht al ze belt me niet meer, dan gaat het zeker goed met het bijhouden van de was. Maar ja…met zo’n strijkhulp van Bol.com gaat het super. Blij voor je dat dit apparaat goed werkt. Veel plezier ermee!

  • Heleen schreef:

   Hoi Ingrid,
   Leuk dat je reageert! Ik wilde je nog een Whatsapp sturen, maar het kwam er steeds niet van. Ik was toen heel blij dat je zo snel kwam! Als het weer een keer de spuigaten uitloopt laat ik het je weten.

 1. 1 november 2019

  […] probeer steeds meer gebruik te maken van hulpmiddeltjes die het even iets makkelijker maken. Mijn strijkdroger is echt onmisbaar. Toen de motor na een half jaar (intensief gebruik) kapot ging was ik erg blij […]

 2. 27 december 2019

  […] De strijkdroger die ik begin dit jaar kocht vind ik nog steeds het beste huishoudelijk artikel wat ik ooit gekocht heb in 22 jaar huwelijk! Het ding strijkt en droogt inéén, dus ik hoef alleen nog was op te vouwen of op te hangen. De motor ging al snel stuk, maar gelukkig kreeg ik binnen een week een andere van de verkoper. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: