‘Traces of Heaven’

Heleen

‘Psalmen, gezangen en geestelijke liederen’

Ik hou van die lekkere oude gospelnummers. Als tiener kende ik ze niet, want in de kerk waar ik opgroeide als kind was dat gevaarlijke muziek. Ik werd ouder en ontdekte Michael W Smith en vond zijn vroegere nummers het leukst.
Nog een stuk ouder werd ik en ik kwam een jaartje terecht in een gemeente waar we alleen nog nieuwe liederen zongen, in het kader van ‘zingt de Heere een nieuw lied’. Als je er een half jaar niet meer kwam kende je geen een lied meer. Terwijl er toch ook iets in de Bijbel staat over ‘psalmen, gezangen en geestelijke liederen’. Echt niet alle nieuwe (volgens sommigen door de Geest geïnspireerde) muziek is mooier dan de psalmen van David vind ik. Maar gelukkig werd ik nog een stukje ouder en wijzer, zelfs volwassen en luister ik nu weer waar ik zin in heb.

Ziek of niet, God zorgt voor mij

Als ik dit nummer hoor van Bryan Duncan ga ik altijd spontaan mee fluiten, ja ook nu ik ziek ben. Dit is toch een geweldig nummer? Ziek of niet ziek, God is trouw en zorgt voor mij. Die trouw toont Hij niet alleen als ik beter word. Mijn geloof is geen voorwaarde voor Zijn liefde, of voor genezing. Hij toont zijn trouw door er altijd voor mij te zijn, wat er ook gebeurd. Dit geeft zo’n rust. Ik hoef niet overspannen elke ‘genezingsdienst’ af te gaan of aan mezelf te twijfelen. Ik vertrouw me aan Hem toe en zoals het lied klinkt  ‘In Zijn liefde voor mij zie ik een spoortje van de hemel’.

Traces of Heaven

I’ve learned a lesson, and I’ve learned it well
Life don’t get easier in the long run
I’ve washed my heart out in the tears I’ve cried
How I hate it, but I love it
And there’s just no turning back, no
Will I find a way?
Will I fall apart?
Will You love me win or lose, yeah?
I keep reaching out to You
‘Cause my hope lies in Your love for me
In Your faithfulness I can see
Traces of heaven
In subtle kindness, Lord
(Ooo, Your kindness, Lord)
You keep lovingly showing me
Traces of heaven
I’ve longed to know how forgiveness feels
I’ve longed to feel that I belong to You
The truth can hold me for a thousand years
I can make it, I can take it
But there’s more to love than truth
I can face the pain
I will live again
Long as I keep trusting You
(I trust in You, Lord)
And I’ll keep trusting You!
‘Cause my hope lies in Your love for me
In Your faithfulness I can see
Traces of heaven
In subtle kindness, oh!
(Ooo, Your kindness, Lord)
You keep lovingly showing me
Traces of heaven, yeah!
(I can face the pain
I will live again)
Long as I keep trusting You, Lord!
My!
(My hope lies)
My hope lies!
(In Your love for me
In Your faithfulness I can see)
Traces of heaven
(Heaven)
In subtle kindness, Lord!
(Kindness, Lord)
You keep lovingly showing me
(Traces of heaven)
Oh! Ooh, yeah!
(In your faithfulness I can see)
I can see traces of heaven
Heaven!
(You keep lovingly showing me)
Heaven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: