/ / Uitslag ct-scan na 3 chemokuren en bloedwaarde

Uitslag ct-scan na 3 chemokuren en bloedwaarde

BAARMOEDERKANKERšŸŽ—
ct-scan

Uitslag ct-scan

Vanmorgen kreeg ik in het ziekenhuis van de gynaecoloog de uitslag van de ct-scan van afgelopen vrijdag. Gelukkig zag het er goed uit en was het vocht in mijn longen nu weg. Dat was goed nieuws! Normaal bel ik altijd meteen mijn vader en dat kan niet meer… dat was hard. Wat zou hij blij zijn geweest.

Mijn bloed was nog niet goed genoeg voor de volgende chemo en de oncologieverpleegkundige denkt dat de kuur met een week uitgesteld gaat worden.

Het is jammer dat het bloed niet goed was, maar die week uitstel sprak me wel aan. Na de afgelopen week kon ik wel een weekje vakantie op de camping gebruiken en de week na de chemo zou dan in de week vallen dat de jongste op kamp is. Zij vindt het altijd heel vervelend om mij zo ziek te zien.

Volgende kuur gaat toch door

Vanmiddag werd ik gebeld door de oncologieverpleegkundige, die had overlegd met de oncoloog. Ik mag de chemo een week uitstellen, maar volgens de oncoloog is het beter om het (als mijn bloed aanstaande vrijdag goed is) wel door te latenĀ gaan. Dit omdatĀ de chemokuren niet voor niets in een bepaald schema gegeven worden. Ik mocht zelf beslissen…. wat een rot beslissing! Ga ik voor de beste behandeling, dus om de 3 weken, of voor een week rust die ik ook hard nodig heb.

Ik had me al ingesteld op een weekje vakantie, maar durf het toch niet aan om de chemo uit te stellen als het niet echt nodig is. Dus vrijdag om 8 uur moet ik in het ziekenhuis zijn. Eerst bloed prikken en als het dan wel goed is de 4e chemo.

Geef een reactie