/ / Afspraak bij uroloog, twijfel bij gynaecoloog

Afspraak bij uroloog, twijfel bij gynaecoloog

BAARMOEDERKANKER🎗
Albert Schweitzer ziekenhuis Zwijndrecht

Bij de uroloog

29 januari was het blaasonderzoek bij uroloog en dat was gelukkig goed. Beetje hypochondrisch als ik ben, gingen er toch al rare gedachten van blaaskanker enz. door mijn hoofd….

Gerustgesteld ging ik 9 februari weer terug naar gynaecoloog Kuit. Nu zouden we verder gaan met dat ‘poliepje’, zoals hij het noemde.

Twijfel bij gynaecoloog

Dat liep anders, want weer vraagt hij zich af wat hij dan had gezien op die echo in mijn buik en vraagt aan mij of de echo nog een keer mag. Ik vind het best, maar mijn menstruatie is net begonnen en dat vind ik toch wel vervelend voor die man.

En ik schrik, want eerst maakte hij zich niet zo druk en nu opeens wel. Hij vraagt of ik heb meegekeken op het schermpje bij de uroloog, of ik ook niets heb gezien. Ik heb inderdaad meegekeken, maar zegt dat wat? Ik ben een leek op dat gebied?

Dan zeg ik dat ik het eng vind allemaal. Ik zie hem twijfelen, maar hij zegt dan “laten we er maar vanuit gaan dat het goed is en ons dan richten op die poliep” en er word een afspraak gemaakt om die weg te laten halen.

De opluchting bleef uit…. Al in de auto had ik spijt dat ik niet nogmaals die echo had laten doen. Wat kon mij die menstruatie ook boeien, ’t is toch zijn vak?

Nieuwe afspraak gynaecoloog

Eenmaal thuis ben ik zo ‘brutaal’ om een nieuwe afspraak te maken bij de gynaecoloog. Dit gaat heel makkelijk, de assistente vraagt nergens naar. Deze assertieve actie blijkt achteraf heel verstandig.

Dus vrijdag 13 februari weer terug naar dokter Kuit. Hij begrijpt meteen wat ik kom doen. Echo opnieuw gemaakt en idd, er zit nog steeds ‘iets’ in mijn buik, tussen blaas en baarmoeder. Nu ik al ben doorgestuurd naar een uroloog, kan hij het niet meer maken om me weg te sturen zegt hij, ik mag een ct-scan laten maken voor de zekerheid.

One Comment

Geef een reactie