“We All Need”

Bryan Duncan

Bryan Duncan – We All Need

Muren

Zo’n mooi nummer vind ik dit en zo herkenbaar:

From a cardboard hovel in a darkened street

To the well-lit windows of a penthouse suite,

All are desperate souls with a human fate,

And we protect ourselves within the walls we make.

Waar we ook wonen, of we nu arm zijn of rijk. We zijn allemaal mensen met een ziel en een bestemming. We leven ons leven zo vaak alleen en eenzaam. We verschuilen ons vaak achter de muren die we zelf maken en durven onszelf niet echt aan de ander te laten zien.

Vergeef me

And I stand in a corner, now, in my house of rest

And bow my head, beat my breast and say,

“God, please forgive me for this sinner’s heart!

Though You show me your merci,

It’s the same old story keeping us apart.”

Soms zit ik stil, alleen in huis. Ik bid tot God en vraag Hem mijn zonden te vergeven. Want hoewel Hij ons steeds Zijn genade toont, blijft het vaak moeilijk om de ander te begrijpen en elkaar echt te zien. We praten wel, maar delen soms zo weinig zodat er op hartsniveau niets gebeurt.

Alleen

And we all feel lost sometimes,

And we all feel hurt inside,

And we all cry, and we all need

The redeeming love of Jesus.

We voelen ons allemaal wel eens alleen, en iedereen heeft soms pijn van binnen. Het leven is moeilijk soms. Iedereen heeft te maken met gebrokenheid van dit leven. Allemaal hebben we de verlossende en bevrijdende liefde van Jezus nodig.

Voldoen aan de standaard

And I was raised with the lessons and the victory speech,

And I fought for the standards that I could not reach,

And I hold my tongue when the pain is great,

And I cover my tears as we celebrate,

Of we nu zijn opgevoed met de ‘overwinningsleer’ of met het idee dat we als mens niet in staat zijn enig goed te doen, we proberen allemaal te voldoen aan een bepaalde standaard. Anderen lijken ons soms te keuren en we doen het nooit goed genoeg. We kunnen ons minder voelen als de ander en houden dan onze mond, want het doet pijn als anderen ons niet goed genoeg lijken te vinden.

Angst en twijfel

While a private war rages with the fear and the doubt,

As I try to run faster to find a way out

I’m convinced if I stumble they’ll just cast me aside,

And mock at my weakness and shatter my pride.

We doen nog meer ons best om het goed te doen, maar van binnen vechten we soms met onze angst en twijfel. We zijn bang dat de ander ons laat vallen als een baksteen als we ons niet gedragen zoals hij of zij, omdat we anders zijn. We zijn bang dat anderen ons uitlachen of niet serieus nemen.

‘Cause I’ve watched as we’ve stoned the more hesitant soul.

So, we all must remember,

It’s still God’s grace we all need to know.

Ook ik oordeel wel eens anderen, omdat ze even niet aan mijn standaard voldoen. Omdat de verschillen opeens eng lijken of te groot. We oordelen allemaal wel eens en vergeten dat Gods genade voor iedereen is, en niet afhankelijk van ons kunnen.

Onbegrip

We all feel lost sometimes,

And we all feel hurt inside,

And we all cry, and we all need!

Het voelt zo eenzaam soms en het doet pijn als anderen ons niet begrijpen, maar we kunnen de ander ook niet altijd begrijpen. Gezonde mensen begrijpen mijn kanker niet, ze kunnen niet voelen wat ik voel en kennen de angst niet. Ik begrijp niet wat het is om een kind te verliezen, omdat ik zelf 2 gezonde kinderen heb. Ik begrijp niet wat een scheiding is, want ik ben gelukkig met mijn man en kinderen. Wat kunnen we elkaar pijn doen, door te denken dat we het wel begrijpen en soms ook door domme opmerkingen.

And we all feel lost sometimes,

And we all feel hurt inside,

And we all cry, and we all need

The redeeming love of Jesus.

Yeah!

Gelukkig kunnen we bij God terecht. Jezus kende pijn, afwijzing, angst en verdriet. Hij begrijpt ons wel. God’s liefde voor ons houdt nooit op. We voldoen misschien niet altijd aan de eisen van andere mensen, maar bij God is geen voorwaarde om bij Hem te komen.

All feel lost sometimes,

We all feel hurt,

And we all cry,

And we all need

Probeer door de buitenkant heen te kijken, achter ieder mens of probleem zit een verhaal. Kijken door de ogen van Jezus maakt het verschil. Het lukt mij niet altijd, of misschien zelfs vaak niet, maar de keren dat ik het probeer oordeel ik niet over de ander, maar zie ik hem of haar beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: