Geef een reactie

5 reacties

  1. Goed om dit uit te leggen al denk ik dat je blogs vooral gelezen worden door mensen die het op zijn minst willen begrijpen. Degene met het onbegrip doen er ook zelden hun best voor, is mij gebleken.

    Je zegt heel stellig dat de moeheid van kanker anders voelt dan de moeheid zonder kanker. Ik heb chronische vermoeidheid (door?) en chronisch pijn en kan al decennia niet meer een hele dag op zijn. Wanneer ik in de middag niet minstens 1,5 uur rust krijg ik nare verschijnselen. Ik zou niet weten hoe jou moeheid voelt maar dat weet je toch ook niet van de mijne? Maar ik begrijp wel dat het met lotgenoten makkelijker communiceert. Moeheid en uitputting zijn waardeloos. Het is heel beperkend.

    1. Hoi Anne, jouw moeheid is net zo rot en ieder voelt zijn of haar eigen pijn en moeheid natuurlijk! Ik had het misschien anders kunnen omschrijven, want ik bedoel het verschil tussen ‘gewoon’ moe zijn, als gezond persoon en moeheid als gevolg van kanker.
      Ik besef dat andere ziekten ook moeilijk zijn, maar ivm wereldkankerdag wilde ik het weer een keer benoemen.

  2. Hoi. ja moe .weet er alles van .. borstkanker of wat voor soort ook .. tis altijd moe .. het onbegrip van mensen kan pijn doen … Ik word er soms zo raar van .. ze begrijpen het niet ..Ik vind zeg dan niks … of sterkte ..maar je oordeel geven . Terwijl je het zelf niet heb mee gemaakt ..Ik zelf ben erg veel moe . Rust uit al is het één uur .na 5 min ben ik weer moe.. maar gelukkig zijn we er nog .. toch liefs cobie