Winnaar bloghop ‘BLOG MET EEN LIED’ is:

bloghop 2017

Bedankt!

Bedankt voor jullie inzendingen en deelname aan de bloghop! Het was erg leuk om te lezen en de liedjes te luisteren. Ik heb ze vaak al zingend en fluitend gelezen. De liedjes die ik kende in ieder geval. Het was leuk dat de blogs allemaal verschillend waren. Van alle blogs heb ik iets geleerd deze maand, van iedereen iets anders. Het voelde als een cadeautje.

Alle blogs op een rijtje:

 • Anita deed voor de 1e keer mee met de bloghop! Ze schrijft in ‘Kom naar huis’ over haar zoektocht naar het verstaan van God’s stem. Op een zondagmorgen hoorde ze God’s stem in het lied ‘Kom naar huis’, waarop ze meteen uit bed kwam en naar de kerk ging.
 • In ‘Blog met een lied’ schrijft Lineke over haar dans met God, waarin ze Hem zoekt als ze het contact met Hem even kwijt is. Heel bijzonder vind ik het dat je je op zo’n moment aan Hem kan geven in een dans met het lied ‘We Dance’. Ik zag het bijna voor me, jij met je hondje dansend door het huis. Als je het even niet meer ziet zitten, “When my faith gets tired and my hope seems lost, You spin me, round and round”.
 • Tirza deelt het lied ‘Lichtjes in de mist’  in haar blog ‘Lichtjes in een lied’. Ik vind het heel gaaf om te lezen hoe je openstaat voor en wil leren van mensen die het geloof anders beleven als jij. De liedjes van Mattijn Buwalda kan ik de laatste tijd steeds meer waarderen en die van Stef Bos vond ik altijd al heel gaaf. Dit lied met hen samen is heel mooi!
 • Martine deelt in ‘Ik heb voor u het rijmende menu…’ een heel grappig lied ‘Herberg ragueneau’ uit de musical Cyrano. Alle woorden die ik niet kende heb ik opgezocht en het heeft mijn kennis van de dichtkunst wat vergroot. Wie weet win ik nu nóg een keer een bloghop met een gedicht ;).
 • Petrina vraagt zich af in haar blog ‘Dankbaar in gebrokenheid’, hangt de hoogte van mijn vreugde
  af van de diepte van mijn dankbaarheid? Ze deelt het nummer ‘Just be Held’ en het troost mij. God houdt ons vast wanneer wij het niet meer zien zitten.
 • De titel van de blog van Marc is  ‘GERAAKT DOOR EEN LIED IX: THE NEAL MORSE BAND – BROKEN SKY / LONG DAY (REPRISE)’. Dit lied komt van een album wat is gebaseerd op John Bunyan’s Christenreis naar de eeuwigheid. Ik werd ook geraakt door dit lied. Door de tekst, maar wat een gave muziek ook!
 • ‘Knielen en prijzen tegelijk’ van Chiel was erg herkenbaar. Hij citeert Psalm 138 in de berijming van 1967. Geweldig hoe je het gevoel van geborgenheid en de herinnering beschrijft “Een donkere middagdienst met elke keer dezelfde mensen om je heen. Een soort slaperig gezellig gevoel en vertrouwde etensluchtjes in de kleren van de mensen om je heen”. Ik zie mezelf ook weer zitten in de kerkbank en een gevoel van heimwee overvalt me. Grappig hoe je beschrijft hoe je hem kunt zingen, ik zong ‘m het liefst in een wat sneller tempo.
 • Jezus roept ons steeds weer, ook als we zorgen hebben schrijft Ariëlla in ‘EN IK HOUD OOK VAN U’. Hij haalt de last van onze schouders en geeft nieuwe hoop. Het motiveert mij ook om God steeds weer te zoeken. Ze deelt een Arabisch liedje ‘Inta Elaahi (You are my God)’ en een van de zinnen is “Ik heb Uw vreugde nodig in mijn hart”. Ik denk ook dat God ons vreugde wil geven. 
 • In ‘GELIEFD EN PUUR GEMAAKT’ realiseert Johanneke zich, door naar haar dochters te kijken, van wie ze zoveel houdt, dat God ook zo naar haar kijkt en dat ze geliefd is door haar Hemelse Vader. Dat was mooi om te lezen Johanneke. Het is geweldig te weten dat Hij net zoveel van ons houdt, zelfs nog meer, dan wij van onze kinderen. Het lied wat je deelt ‘Hier is mijn hart, Heer’ zing ik ook graag!
 • Wendy staat stil bij haar doopdag met het lied ‘Volle verzeek’ring, Jezus is mijn’. Dit lied werd gezongen bij haar doop in 2003. De zekerheid Zijn eigendom te zijn geeft haar innerlijke rust schrijft ze. Het lied zat de hele dag in mijn hoofd. Dat begon al bij het lezen van de titel. Die zekerheid geeft ook mij rust. In alle zorgen die er zijn in het leven is dit het belangrijkste.
 • ‘Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare’ is de blog van Evie. Ze deelt 2 liederen ‘Als U niet met ons meegaat Heer’ en ‘Thy Will’ en schrijft over God die altijd met ons meegaat, ook in moeilijke tijden of bij veranderingen. Goed om te lezen, want soms ben ik bang, welke veranderingen staan ons te wachten? Maar inderdaad, God is er altijd bij, waar we ook naartoe gaan.
 • Maahtje schrijft over haar deelname aan het projectkoor met Adrian Snell in ‘Blog met een lied’. Ik lees haar blogs vaker en herinner me eerdere blogs en haar enthousiasme hierover. Het lied “Alfa and Omega” kende ik al, maar blijft zo mooi! Grappig ook hoe kinderen soms iets heel anders van een tekst maken he.

De winnaar

Ik heb wel tig keer gekeken of ik niemand heb gemist, dus een klein beetje stress gaf het wel. De winnaar kiezen was best lastig. Alle blogs en liedjes zijn mooi. Iedereen doet zijn of haar best. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en iedereen zit in een andere periode of fase van zijn of haar leven. Eén overeenkomst was dat voor iedereen muziek vaak troostend is, als het leven even niet makkelijk is.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de blog met een lied wat ik niet kende en wat ik bleef luisteren. De tekst raakte me en de muziek vind ik heel gaaf. Het is de blog ‘GERAAKT DOOR EEN LIED IX: THE NEAL MORSE BAND – BROKEN SKY / LONG DAY (REPRISE)’ van Marc. Veel succes met het bedenken van een nieuw thema Marc!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: