/ / Wisselende berichten door verschillende artsen

Wisselende berichten door verschillende artsen

BAARMOEDERKANKERšŸŽ—
vraagteken smiley

Onderzoeken

16 april is de CT-scan van de long gemaakt en 20 april is het vocht weggehaald om onderzocht te worden. Vrijdag 24 april krijg ik dan de uitslag op de poli en op dezelfde dag word ik ook gebeld door de gynaecoloog met de uitslag van het onderzoek naar de poliep. Het loopt weer even anders…

Voorstadium baarmoederkanker/endometriose en operatie

Dinsdag 21 april word ik gebeld door de assistente van de afdeling gynaecologie. Met de vraag of ik al gebeld ben door dokter G.S.K. over de uitslag van de poliep. Nee dus, ik heb vrijdag een belafspraak bij dokter van H. en ik ken geen dokter G.S.K.

Maar er is toch iets gevonden in die poliep en ik mag meteen komen voor de uitslag. ‘Dat doen ze vast niet bij heel goed nieuws’ bedenk ik….

Gyneacoloog H. (voor mij dus gynaecoloog nummer 4) verteld me daar dat de poliep een voorstadium is van kanker en goed te behandelen. Mijn baarmoeder moet eruit en omdat borstkanker in mijn familie voorkomt, de eierstokken ook. Er is de volgende week al plaats en ik zeg meteen ‘ja’. Ik ben het na 3 maanden spanning helemaal zat en wil dit snel weg hebben. Ik maak me wel ongerust over dat vocht in de long en die endometriose. Maar de gynaecoloog maakt zich daar niet zoveel zorgen om. Het is nu ook opeens niet zeker dat het endometriose is. Lekker vaag allemaal.

Longarts, onderzoek pleuravocht, operatie gaat niet door

Vrijdag ga ik voor de uitslag naar de longarts. In het longvocht (pleuravocht) zitten ‘onrustige cellen’. Dit klinkt eng. Zeker als hij er ook nog bij zegt dat een voorstadium van kanker gewoon kanker is en er zomaar een celletje naar de long kan zijn gegaan.

De operatie mag niet doorgaan. Hij wil eerst weten wat dat vocht is. Er moet een PET scan worden gemaakt.

Operatie gaat toch wel door

Vandaag, 4 Ā dagen later word ik tussen de middag gebeld door de gynaecoloog H. De operatie gaat toch wel door, na overleg met een gynaecoloog uit de Daniel den Hoed. Ik kan het bijna niet geloven. Ze klinkt nog positief ook. Misschien is het niet eens kanker zegt ze en kan ze mij na de operatie gerust stellen. Ik vraag naar dat andere ding tussen baarmoeder en blaas en het longvocht. Volgens haar verwacht de longarts van het longvocht niet persĆ© iets kwaadaardigs en dat andere ding zal ze tot het laatste haartje weghalen.

Ik ga als een gek de was en strijk nog doen, nog even de wc schoonmaken en mijn tas inpakken. Door het positief lijkende verhaal van de gynaecoloog zie ik het wel zitten. Ik ga ervoor, ik kan wel wat hebben. Die operatie overleef ik wel en van de overgang is ook nooit iemand dood gegaan.

One Comment

Geef een reactie