Geef een reactie

6 reacties

 1. Sterk stuk. Dankjewel voor het delen. Ik kan je helemaal volgen wat betreft het gebedsgenezingsgedoe.

  Mag ik op 1 ding ingaan. Ik begrijp je goed maar dit raakte me. Ik herken het. Doe het ook vaak, al wil ik niet. Jij schrijft:
  Hij is 66, ik 44 en mijn kinderen hebben mij op het moment nog heel hard nodig…. Ik dacht: Niet vergelijken Heleen. Ieder mens hangt aan het leven en denkt dat het nog wat brengen zal.

  Onze tijden zijn in Gods Hand en voor Hem maakt het niet uit hoe oud we zijn wanneer we sterven. Dat is heel onbegrijpelijk voor ons mensen. We kennen alleen het hier en nu op aarde. Dat we geschapen zijn voor de eeuwigheid is ook niet te bevatten. Ik schrijf dit lekker makkelijk daar ben ik me van bewust. Ik mankeer van alles maar heb geen kanker en ik zou me kapot schrikken wanneer ik het kreeg. Dan hoop ik dat ik deze dingen ook tegen mezelf kan zeggen.

  1. Hoi Anne, je mag dit best zeggen hoor!
   Het is niet mijn bedoeling om leed met leed te vergelijken. Mijn moeder was 57 en mijn vader 67 jaar oud toen ze zijn overleden. Zij waren inderdaad ook graag wat ouder geworden.

   Het ging mij om de vraag of je kunt zeggen dat God je nog niet heeft laten weten dat je taak hier op aarde klaar is. Ook taken kun je niet vergelijken natuurlijk. Maar wanneer is die taak af? Voor mijn gevoel is mijn taak nog niet af, maar Wie gaat daarover?

   1. Ja, dat stuk begreep ik Heleen. En ik ben het met je eens: wie gaat daarover? Wij in ieder geval niet. Al krijg je soms de indruk dat je het zelf in de hand hebt. Als je maar gezond genoeg leeft of sterk genoeg gelooft. Dat is vaak misleidend en ik ben blij dat jij het aan de kaak stelt.
    Ik bedoelde alleen dat leeftijd zo relatief is maar je begrijpt mij ook, lees ik. De 70 niet halen… Mijn moeder had dat graag wel gedaan. En hoe ouder ik word, hoe jonger ik haar vind bij overlijden.

 2. Wat een helder stuk, Heleen. Dank je wel hiervoor. Ik las beide artikelen en fronste ook wat wenkbrauwen bij het interview. God geneest, zeker. Maar niet altijd, en het ligt niet aan jou als jij niet genezen wordt. (en soms wordt de indruk gewekt dat dat wel zo is)