Controle radiotherapeut/oncoloog – 1 maart 2016

Erasmus MC Dordrecht radiotherapeut/oncoloog
DordrechtBestraling Radiotherapie Erasmus MC (Daniel den Hoed) in Albert Schweitzer Ziekenhuis4-10-2010 Foto : Rinie Boon

Palliatieve revalidatiegroep, afspraak radiotherapeut/oncoloog

Vorige week zag ik bij toeval op het computerscherm van de fysio dat ik in de palliatieve groep zit bij de oncologische revalidatie. Dat was behoorlijk confronterend.

Toevallig had ik meteen daarna een controleafspraak bij de radiotherapeut/oncoloog. Ik vraag hem of mijn ziekte nu echt palliatief is. Hij legt uit dat palliatief niet klopt, want dan zou ik geen bestralingen hebben gekregen. Wel is het een tumor die zich op een rare manier heeft verspreid en is het dus afwachten of hij niet ook op een andere plek nog terugkomt. Ik was blij met de duidelijke en eerlijke uitleg van deze arts, maar ging door de schrik heel eng en bizar dromen. De details zal ik jullie besparen. In tegenstelling tot wat de gynaecoloog me had gezegd werd er geen echo gemaakt door deze arts, want hij heeft geen echoapparatuur. Ik besluit me er maar niet druk om te maken, want mijn hoofd ontploft bij teveel dingen tegelijk.                                   

Afspraak revalidatiearts

Vandaag heb ik een afspraak bij de revalidatiearts. Na het sportten en net niet op tijd kom ik daar aan. Na zijn positieve peptalk dat ik het goed doe bij de revalidatie heb ik hem toch maar eens gevraagd waarom hij mij in de palliatieve groep heeft geplaatst. Dat was op basis van de informatie van de gynaecoloog zegt hij. Daarin stond dat het niet zeker was of alle uitzaaiingen weg waren. Dezelfde gynaecoloog die tegen mij altijd zó positief doet dat ze voor mij al lang niet meer geloofwaardig is! Nadat de revalidatiearts 10 minuten mijn dossier heeft bestudeerd komt hij tot de conclusie dat het toch echt stadium 4 is door de uitzaaiing. Wist ik wel, maar de verschillende berichtgeving steeds is zo stomvervelend, onzeker en eng.

Andere gynaecoloog

Mijn frustratie en onmacht was blijkbaar zo duidelijk dat hij voorstelt een briefje te maken voor een andere gynaecoloog. Iets waar ik al maanden over twijfel, maar geen beslissing over durf te nemen. Nu gaat het dan toch echt gebeuren. Dag dokter H., je bent heel aardig, maar bij deze nemen we toch afscheid! Er is teveel misgegaan en verkeerd gecommuniceerd het laatste jaar en het vertrouwen is weg. Later thuis heb ik meteen de poli gynaecoloog gebeld. Dat ging gelukkig boven verwachting goed. Ik trof een aardige en begripvolle assistente die het meteen regelde voor me.

1 reactie

  1. 6 december 2017

    […] update in deze blog van 6 maart. Het bleek uiteindelijk stadium 4a te zijn. De  vijfjaarsoverleving  daarvan is […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: