Zomervakantie 2016

Le Paradou Frankrijk

Weer thuis

We zijn weer thuis na een heerlijke vakantie. Geen bijzondere bestemming of spectaculaire vakantie, maar gewoon kamperen op een rustige, kleine camping in Frankrijk, camping ‘Le Paradou’  in St. Priest la Prugne. De hond was welkom, de camping was leuk, de mensen aardig, de omgeving was mooi en het weer was goed. Mijn horloge heb ik de eerste avond boven mijn bed gelegd en pas na 3 weken weer omgedaan. Geen idee van tijd gehad dus.

Kamperen

Af en toe een leuk gesprek met andere campinggasten, in het zwembad, aan het meer, tijdens de BBQ of bij het gratis wifi punt. Ongeveer de helft van de camping was verhuurd via een christelijke reisorganisatie, altijd handig voor wat gespreksstof. De verschillen lijken op de camping ook altijd kleiner dan in Nederland. Erg boeiend vind ik het niet meer en de grappen en frustraties blijven uit. Word ik dan toch eindelijk een beetje ‘kerkelijk’ volwassen.

We hadden een leuke staanplaats aan een beekje (zie uitzicht uit caravanraampje). Ik hou van kamperen. De rotzooi in de caravan, in de voortent en er omheen. Ik hou van het buiten zitten met mijn voeten op tafel, van buiten eten en de kruimels van tafel blazen. Zelfs de was doen vind ik leuk. De camping lag aan een groot meer en wat kleinere meertjes waar ik vaak op een luchtbedje rond dreef, omdat het zo warm was. De kinderen hadden het ook goed naar hun zin, dat maakt een vakantie sowieso al goed. Het is in het begin altijd even wennen 24/7 met z’n vieren op een paar vierkante meter, maar we willen nog steeds niets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: